logo
03/05
02/05
2 ...

У центрі міста Броди сформувалося збіговисько безпритульних собак (ФОТО)

03-11-2022 11:582523

У центрі міста Броди сформувалося збіговисько безпритульних собак (ФОТО)
Фото: Михайла Шишки

Уже декілька днів поспіль мешканці міста Броди, які проживають на центральній площі Ринок, споглядають на тротуарах навколо своїх будинків велике збіговисько безпритульних собак. У четвер зранку, 3 листопада, їх кількість становила 13 особин, які вільготно розмістилися на тротуарі перед входами до магазинів.

Перехожі зграю обходять по проїжджій частині площі, остерігаючись собачого нападу. Але таких випадків, на щастя, до сьогодні ще не було. Агресивність до людей собаки теж не проявляють, однак їх гавкання на людей – повсюдно.

Бродівчани, особливо мешканці з будинків на площі Ринок, просять представників місцевої влади звернути увагу на цю собачу проблему й прибрати собак із вулиць та площ міста. Адже у Бродах для цього створена спеціальна організація – Бродівський центр адаптації тварин «Степ», який, в основному, займається питаннями безпритульних тварин.

До речі, на ФБ-сторінці Центру адаптації тварин «Степ», є інформація, що їм відомо про збіговисько собак на площі Ринок. Заступниця директора цієї структури Оксана Кринська-Чорній в одному із релізів зазначила: «Шановні Бродівчани! ПОПЕРЕДЖАЄМО власників собак ( кожна друга з нашийником) , у неділю (6 листопада – авт.) у нас буде стерилізація, тож не ображайтесь коли ваш пес прийде додому кастрованим!!!».

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news