logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У Домі Франка обговорюватимуть сенси та інтерпретації твору «Захар Беркут»

07-11-2022 20:151129

У Домі Франка обговорюватимуть сенси та інтерпретації твору «Захар Беркут»
Фото: ЛОР

У п’ятницю 11 листопада, у комунальному закладі Львівської обласної ради  «Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка» відбудеться круглий стіл: «Захар Беркут» в контексті сучасності: коди, сенси, інтерпретації».  

Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної ради.

Захід присвячений 140-річному ювілею написання історичної повісті Івана Франка та її інтерпретаціям у театрі та кіно. Подія відбудеться в рамках проєкту «Захар Беркут — дух української Перемоги» у партнерстві Дому Франка з Театром Курбаса та за підтримки Українського культурного фонду і Goethe-Institut. До участі в дискусіях запрошені відомі франкознавці, літературознавці, філологи, педагоги, історики.

Науковці Дому Франка з колегами з інших закладів та працівниками Львівського академічного театру імені Леся Курбаса обговорюватимуть актуальність повісті та її значення у сьогоденні.   Представники Театру Курбаса зокрема поділяться деталями своєї роботи над драматичною виставою «Захар Беркут», прем’єра якої незабаром відбудеться. Роль Захара Беркута у постановці виконає директор-художній керівник Театру Курбаса Олег Цьона, режисер – Андрій Приходько.  

Під час круглого столу у Домі Франка також представлять тематичні експонати та виставку ілюстрацій художниці Олени Турської до перевидання «Захара Беркута» видавництвом «Час майстрів» (2022 рік).  

Захід розпочнеться 11 листопада о 16:30.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news