logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Володимир Цибулько: Трамп йде на пенсію, допомога Україні не зменшиться (ВІДЕО)

10-11-2022 11:402618

Володимир Цибулько: Трамп йде на пенсію, допомога Україні не зменшиться (ВІДЕО)
Фото: Etcetera Media

«Основний підсумок проміжних парламентських виборів у США для нас – американська допомога Україні не зменшиться».

Про це в інтерв’ю «Каналу свіжої історії» заявив політолог Володимир Цибулько.

Він зазначив, що ця допомога зафіксована багатьма документами, зокрема законом про ленд-ліз, що фіксує 52 млрд дол. допомоги незалежно від зміни політичної конюнктури у США.

Другим важливим чинником, на думку політолога, є те, що перемогу здобула лідер українського кокусу в американському Конгресі Марсі Каптур.

«Тепер треба дивитись які зміни відбудться у самому кокусі, скільки він матиме прихильників та союзників», – наголосив Володимир Цибулько.

За його словами, на жаль у новому Конгресі вже не буде республіканця та колишнього військового льотчика Адама Кізінгера, який склав повноваження за віком.

«Він великий прихильник України, так само, як свого часу був сенатор Мак Кейн», – пояснив Володимир Цибулько.

Ще один важливий чинник, за його словами, – фактична поразка лідера радикального крила республіканців Дональда Трампа. Адже саме представники цієї групи виступали за фактичне припинення підтримки України.

«Проти Трампа зіграло кілька факторів, найперше поколіннєвий, адже американцям набридла геронтократія. Друге – Трамп «законвервувався» у своїй радикальній групі», – зазначив Володимир Цибулько.

Тож політичний тренд у США змінився і тепер новою зіркою Республіканської партії є Рон Десантіс, який переміг на виборах у Флориді.

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news