logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Дмитро Снєгирьов: Виведення військ рф з Херсону – сигнал не лише військовий, а й політичний (ВІДЕО)

11-11-2022 15:435235

Дмитро Снєгирьов: Виведення військ рф з Херсону – сигнал не лише військовий, а й політичний (ВІДЕО)
Фото: rozmova.wordpress.com

Протягом одного дня міністр оборони рф Сергій Шойгу оголосив про відступ з правобережної Херсонщини, речниця МЗС РФ заявила про готовність до переговорів та загибель колаборанта Кирила Стремоусова – такий збіг не є випадковим.

Про це в інтервю «Каналу свіжої історії» заявив військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

«Виведення російських військ з Херсону – сигнал не лише військовий, а й політичний. Нам дають зрозуміти, що рф готова домовлятись про певні, як вони вважають, територіальні поступки», – зазначив Снєгирьов.

Так само, на його думку, не випадково у цей момент було прибрано і Стрємоусова, мовляв, він вас дратує – проблема вирішена, можемо починати переговори.

Однак на практиці основою успішних переговорів з московитами є стрімке просування ЗСУ на Херсон.

Зокрема, за словами Дмитра Снєгирьова особливе значення має звільнення Снігурівки.

Зауважимо, що вона розташована на території Миколаївської області, за 45 км. від Херсона. Саме завдяки цьому відкриваються можливості для оперативного оточення Херсона та розрізання правобережного угрупування російських військ на дві частини. При цьому Бериславське угрупування позбавлено можливості ротації, підвезення боєкомплектів та відрізане від основних сил російських військ. Тим більше, що ЗСУ контролюють усі переправи через річки.

«Ми маємо ситуацію, дзеркальну до тої, коли ЗСУ були змушені покинути Лисичанськ та Сєвєродонецьк, хоча умови для тривалої оборони тих міст були», – зазначив Дмитро Снєгирьов.

За словами військового експерта, у ЗСУ немає потреби брати штурмом Херсон, достатньо взяти його в облогу.

«Росіяни не самураї», – зазначив Дмитро Снєгирьов. Водночас ЗСУ, за його словами, доведеться подолати три лінії оборони, які створили московити. Перша в районі селища Мілове, друга лінія оборони розташована за 5-7 км. від Херсона. Врешті третьою лінією оборони слугують квартали самого Херсона. Також перешкодою для ЗСУ є осінні дощі, які ускладнюють наступ та рівнинний, майже плоский ландшафт.

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news