logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

«Мирних переговорів після Херсону з московією не буде», – Володимир Фесенко

13-11-2022 16:502700

«Мирних переговорів після Херсону з московією  не буде», – Володимир Фесенко
Фото: ілюстративне

Мирних переговорів з московією найближчим часом не варто очікувати, і на то є одразу декілька причин.

Про це в інтерв’ю «Каналу свіжої історії» заявив політолог Володимир Фесенко.

Він пояснив, що такі ініціативи йдуть від деяких західних політиків. Окрім того, ці ж політики доволі скептично ставились до перспективи перемоги України у цій війні.

«Вони бояться, що путін опиниться загнаним у глухий кут, наче пацюк, вдасться до крайнього заходу, як тактична ядерна зброя», — зазначив Володимир Фесенко.

Однак найкращим аргументом неправоти таких політиків є перемоги ЗСУ, зокрема звільнення Херсону — ця перемога доводить, що росію можна перемагати.

Другий важливий момент – у таких переговорах зараз не зацікавлені ні Україна, ні росія. Максимум про що може йтися з російського боку це пауза, щоб накопичити нові сили для подальшого наступу. «Зараз нема предмету переговорів, адже між сторонами не можливий компроміс навіть на теоретичному рівні», — наголосив Володимир Фесенко.

Справа у тому, що поки не вирішена доля окупованих українських територій. Ми не можемо погодитись, щоб бодай частина наших територій залишилась під окупацією, однак і росія не готова поступатись ними. Підтвердженням цього є заява прес-секретаря путіна Дмітрія Пєскова про те, що Херсон залишається російським містом від якого вони не відмовляються.

Максимум, що може статись між двома державами — припинення вогню без укладання мирної угоди. Однак це може статись у різних формах, якщо на поточній лінії фронту, то це лише пауза. А якщо бойові дії припиняться на кордонах 1991 року це означатиме поразку росії та спровокує кризу в самій росії. Єдиний варіант початку переговорів зараз – росія з власної волі покидає всі окуповані території, однак поки такий варіант не проглядається.

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news