logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Триває проєкт з оцифрування та створення віртуального туру музеєм «Територія Терору»

15-11-2022 19:041073

Триває проєкт з оцифрування та створення віртуального туру музеєм «Територія Терору»
Фото: museumterror.com

У рамках співпраці Музею «Територія Терору» з партнерами зі «Skeiron» вдалось оцифрувати  експозицію, частину фондів та розробити віртуальну тур-екскурсію Музеєм.

Як інформує пресслужба музею, робота з оцифрування найцінніших експонатів нашої колекції тривала кілька місяців. Фахівці Skeiron детально відсканували та відтворили 50 експонатів музею у форматі 3D.

Серед них чимало цінних історичних артефактів з непростою історією – зокрема, кришталева вазочка-салатниця, подарована Музею Мартою Благітко, яку вона отримала від матері Анни. У цього експоната трагічна історія: Анна Благітко отримала її від єврейки у період нацистської окупації в обмін на хліб для своєї дитини.

Крім цього, бандура суспільного діяча й активіста ОУН Івана Сірського, яку він виготовив власноруч. Чайний сервіз, виготовлений у період часу з 1919 по 1938 рік на Steinmann Schlesische Porzellanenfabrik – фабриці порцеляни Тіфенфурта (сучасна Парова, Польща) та інші цінні експонати.

«Це лише частинка експонатів, які отримали нове життя у віртуальному форматі. Цей проєкт є важливим для нашого Музею, адже дозволяє зберегти історично-культурну спадщину від можливих загроз, які несе за собою розв’язана росією війна. Не поодинокі випадки знищення росіянами українських музеїв, пошкодження експонатів, грабіж та вивезення на територію рф», - розповіла директорка Меморіального музею тоталітарних режимів Ольга Гончар.

Віртуальний 3D тур дозволить усім охочим відвідати наш Музей у будь-якій точці світу та ознайомитись з експозицією, яка, на жаль, наразі є частково законсервованою, а відтак недоступна повною мірою через війну. Він буде доступний українською та англійською мовами. Невдовзі усі охочі зможуть ознайомитись з результатами проєкту на сайті: museumterror.com

Усе це стало можливим завдяки підтримці Museum Berlin-Karlshorst та ГО «Новий музей», у рамках проєкту «Забезпечення збереження документів та архівних фондів українських партнерських установ Мережі допомоги пережившим націонал-соціалістичні переслідування», що фінансується федеральним урядом Німеччини.

Leopolis.news