logo
06/05
05/05
2 ...

росія запустила по Львівщині 13 ракет – Козицький

16-11-2022 09:381270

росія запустила по Львівщині 13 ракет – Козицький
Фото: Tvoemisto.tv, ілюстративне

Напередодні, 15 листопада, росія здійснила масований ракетний удар по території України. На Львівщину летіло 13 ракет. Є влучання у три об'єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого близько 2 мільйонів мешканців регіону залишилися без електроенергії.

На щастя, більшість з них збили сили Повітряного Командування «Захід».

Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, впродовж ночі завдяки роботі рятувальників, фахівців Укренерго та Львівобленерго, вдалося під'єднати близько 90% до мережі

«Але ситуація критична, будуть діяти обмеження щодо потужності. Будуть діяти графіки відімкнення, прошу з розумінням поставитися до ситуації», - зазначив Максим Козицький. Внаслідок ракетних ударів постраждала одна людина. Чоловік госпіталізований, стан його стабілізований.

Максим Козицький подякував рятувальникам ДСНС України у Львівській області, електрикам, та бійцям ППО.

Як повідомили у Повітряному Командуванні «Захід», 15 листопада, з декількох напрямків рф працювала стратегічна авіація окупантів – ракетоносці Ту-95.

«По території України було випущено ракети типу Х-101/Х-555. Більшість з них – спрямовано по об'єктах енергетичної інфраструктури. Приблизно з 16-ї години силами та засобами повітряного командування «Захід»  у Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Тернопільській, Франківській та Львівській областях знищено 15 крилатих ракет. На жаль, є і «приходи»», - зазначили у ПвК «Захід» 

Загалом, за інформацією Командування Повітряних Сил ЗСУ, рф було випущено понад 90 ракет: близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555 авіаційного базування з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область), а також близько 20 ракет «Калібр» морського базування з акваторії Чорного моря та 10 дронів-камікадзе.

«За попередніми даними протиповітряною обороною знищено 73 крилатих ракет ворога та усі 10 дронів-камікадзе.Як і передбачалось ворог подовжує атакувати високоточною зброєю об’єкти критичної інфраструктури України. Також, внаслідок рашистських ракетних ударів постраждали і багатоквартирні житлові будинки», - повідомили у Командуванні Повітряних Сил.

Для захисту українського неба Повітряні Сили Збройних Сил України використовують усе наявне озброєння, в тому числі й системи протиповітряної оборони, надані західними партнерами напередодні.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news