logo
24/04
23/04
2 ...

Львівські медики прооперували дівчинку з важким ускладненням після Covid-19

17-11-2022 18:49720

Львівські медики прооперували дівчинку з важким ускладненням після Covid-19
Фото: Першого медоб’єднання Львова

Ковід, плеврит і як наслідок – величезний гнійник у легені п’ятирічної дівчинки. Медики лікарні Святого Миколая прооперували пацієнтку з плевральним ускладненням пневмонії, яке зазвичай розвивається вже в людей похилого віку або хворих з імунодефіцитом.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Маленька Юля потрапила до дитячої лікарні з правосторонньою пневмонією. Захворювання спричинене вірусною інфекцією Covid-19 та ускладнене плевритом, тобто станом, коли в навкололегеневій порожнині накопичується зайва рідина.

Через інфекцію, що почала розвиватися в цій рідині, у правій легені дівчинки утворився гнійник. Та через Covid-19  імунна система дівчинки не змогла впоратися з бактерією.

Традиційне лікування антибіотиками та застосування дренажу Юлі не допомагали дівчинку лихоманило, в неї були ознаки дихальної недостатності.

Потрібно було діяти негайно, адже в дитини могла розвинутися хронічна гнійна інфекція або навіть сепсис. Тому їй провели оперативне втручання - декортикацію легені.

Під час операції спеціалісти хірургічного відділення лікарні Святого Миколая розправили легеню дівчинки та, зробивши два проколи, малоінвазивно усунули вогнище інфекції.

Оперативне втручання дозволило зменшити тривалість перебування дівчинки у лікарні вже на шосту добу Юля продовжила лікування вдома.

Тепер дівчинка проходить реабілітацію та продовжує одужувати вдома.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news