logo
19/04
18/04
17/04
2 ...

Євросоюз заморозив активи рф на €68 млрд – Politico

18-11-2022 15:08881

Євросоюз заморозив активи рф на €68 млрд – Politico
Фото: Укрінформ

Європейський союз заморозив 68 мільярдів євро російських активів.

Про це повідомляє видання Politico з посиланням на внутрішній документ ЄС, пише Радіо Свобода.

За даними видання, більшість активів знаходиться в Бельгії. За попередніми підрахунками, у країні заморозили близько 50 мільярдів євро.

«Люксембург посідає друге місце з 5,5 мільярда євро. Разом з Італією, Німеччиною, Ірландією, Австрією та Францією (а також Бельгією – ред.) на їхню частку припадає понад 90% заморожених активів», — пише Politico.

Також Євросоюз міг заморозити до 33,8 мільярда євро національних резервів росії. «Зараз ця цифра перебуває на стадії оцінки, тому не підлягає цитуванню», — наголошується в документі.

У червні італійська влада звітувала, що з моменту запровадження санкцій щодо росії через війну в Україні заморозили майно росіян загалом на 1,7 мільярда євро.

У жовтні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що метою ЄС є «не лише заморожування, а й конфіскація активів».

На початку цього тижня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо необхідності виплати репарацій Україні. У Кремлі таке рішення назвали «формалізацією пограбування з використанням майданчика ООН».

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news