logo
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
21/02
2 ...

Микола Бучин: «Звична політика росії – шантаж та демонстрація сили» (ВІДЕО)

18-11-2022 16:252727

Микола Бучин: «Звична політика росії – шантаж та демонстрація сили» (ВІДЕО)
Фото: Микола Бучин

«Те, що масові обстріли України розпочались за кілька днів після звільнення Херсону та в перший день саміту G-20 не є випадковістю».

Про це в інтерв’ю «Каналу свіжої історії» заявив політолог Микола Бучин.

Він наголосив, що звична політика росії — шантаж та постійна демонстрація сили.

«Проблема у тому, що досі це давало свій ефект, принаймні Захід йшов на часткові поступки», – зазначив політолог.

«Коли ми говоримо про відступ росії з Херсону, це є важливий чинник, адже російська пропаганда побудована на возвеличенні російської армії та держави. Натомість, коли це входить у дисонанс з дійсністю, коли вони ганебно тікають, то їм доводиться щось пояснювати своєму населенню, забути про поразки та довести, що їхній диктатор все контролює», – говорить Микола Бучин.

Друга причина обстрілів, на його думку, провальний для росії саміт G-20. Микола Бучин вважає, що росія таким чином намагалась примусити Україну до миру, адже такі методи для них є звичні  — рф реалізовувала свої амбіції, а їм йшли на поступки.

«Однак тепер світ зрозумів, що росія не така сильна, а от росія так і не зрозуміла, що цей метод уже не працює», – говорить Микола Бучин.

Ну і третій, важливий чинник, каже політолог, – для росії такі обстріли єдиний шанс переламати ситуацію на свою користь, оскільки отримати перемогу на полі бою вони вже не можуть.

«Вони хочуть у такий спосіб змусити українців тиснути на владу та спонукати її до переговорів. Однак реакція українців показує, що вони готові терпіти труднощі, тож і цей задум московитів приречений на крах», – підсумував Микола Бучин.

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news