logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

США надають до $20 млн на закупівлю української агропродукції для боротьби з голодом в Африці та Азії

21-11-2022 14:49362

США надають до $20 млн на закупівлю української агропродукції для боротьби з голодом в Африці та Азії
Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Закупівля українського продовольства буде здійснена в рамках ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським та презентованої на саміті G20 Програми #GrainFromUkraine. Вона реалізується за партнерства Всесвітньої продовольчої програми ООН (World Food Programme – WFP).

Закуплені обсяги продовольства буде відправлено через «зерновий коридор» з портів Великої Одеси, повідомляє Урядовий портал.

«Сполучені Штати Америки стали першою державою, яка офіційно виділила кошти на закупівлю українського зерна в рамках Програми Grain from Ukraine. Впевнені, що інші країни також офіційно долучаться до Програми.

Спільними зусиллями зможемо вже до кінця весни наступного року забезпечити зерном щонайменше 5 мільйонів людей в країнах Африки та Азії, що знаходяться на межі голоду.

Вдячний американським партнерам за підтримку Програми та готовність перейти до її реалізації на практиці. Оперативність таких рішень вкрай необхідна, адже агресія росії поставила під загрозу голодної смерті щонайменше 70 мільйонів людей по всьому світу» – прокоментував Міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Гуманітарна програма #GrainFromUkraine передбачає прямі закупівлі учасниками Програми українського експортного зерна та передачу його до бідних країн Африки та Азії. Координацію реалізації Програми здійснює Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Цей проект реалізується спільно зі Всесвітньою продовольчою програмою ООН.

Нагадаємо, в рамках #GrainFromUkraine «зерновим коридором» уже відправлено перше судно, на борту якого 27 тис. тонн пшениці для Ефіопії. Це відправлення було організовано спільно Урядом Німеччини та ВПП ООН.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news