logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

НАБУ завершило розслідування стосовно ексзаступника прокурора Львівщини

21-11-2022 17:23807

НАБУ завершило розслідування стосовно ексзаступника прокурора Львівщини
Фото: ілюстративне

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили розслідування за підозрою колишнього заступника прокурора Львівської області у розтраті 1,2 млн грн та зловживанні службовим становищем, яке завдало шкоди державі на майже пів мільйона гривень. Дії експосадовця кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 КК та ч.2 ст. 364 КК України.

 

Про це повідомляє НАБУ.

За даними слідства, восени 2015 року підозрюваний (на той момент обіймав посаду заступника прокурора Львівської області) надав незаконну вказівку підлеглому штучно створити передумови для перерахування понад 1,2 млн грн приватній компанії нібито як погашення заборгованості за виконані ремонті роботи в приміщеннях прокуратури Львівської області. Насправді, як з’ясувало слідство, експосадовець знав, що ремонті роботи того року цією підрядною організацією не проводились, і заборгованості у понад 1,2 млн грн перед приватною компанією прокуратура не мала. Він організував підробку актів виконаних робіт та накладних, вказавши, що, нібито, фактично ремонтні роботи проводились у 2015 році, таким чином забезпечивши незаконне перерахування коштів підрядній організації.

До того ж, НАБУ і САП встановили, що у листопаді-грудні 2015 року підозрюваний організував закупівлі офісного паперу для потреб прокуратури без тендеру і за завищеними цінами. Внаслідок цього прокуратура переплатила понад 417 тис. грн, що підтверджено висновками експертизи. 

Нагадаємо, у серпні 2022 року посадовцю повідомили про підозру.

Правоохоронці не уточнюють прізвище підозрюваного. За даними видання Zaxid.net, підозру оголосили Мирону Тиховському, який був першим заступником тодішнього прокурора Львівщини Романа Федика.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news