На Львівщині затримали трьох чоловіків, які намагались нелегально потрапити за кордон

https://leopolis.news/post/75556/na-lvivshchyni-zatrymaly-troh-cholovikiv-yaki-namagalys-nelegalno-potrapyty-za-kordon

24/11/2022

Про це повідомляє 7 Карпатський  прикордонний загін.

Прикордонники відділу «Шегині» отримали інформацію від місцевого жителя про рух невідомої особи в напрямку державного кордону. Для перевірки від підрозділу висунулись додаткові наряди. Згодом Група реагування затримала громадянина Туреччини, який мав намір незаконно перетнути кордон. В ході бесіди іноземець зізнався, що хотів потрапити в країни ЄС з метою пошуку  кращих умов життя.

Ще двох порушників, за кількасот метрів до кордону, затримали прикордонники відділів «Краківець» та «Рава Руська».

23-річний наш співвітчизник, отримавши відмову в перетині кордону в пункті пропуску, вирішив вдатись до правопорушення. Дочекавшись темряви він попрямував до держрубежу. За інформацією дільничного інспектора відділу «Краківець», на околиці одного із н.п. Яворівського району, жителя Дніпровщини було затримано. В іншому випадку наряд відділу «Рава-Руська» затримав винахідливого 29-річного мешканця Нікополя. У «мандрівку» чоловік прихопив із собою предмети, які мали б допомогти йому подолати загороджувальний паркан та приховати сліди. Проте скористатись ними він так і не встиг, за інформацією місцевого жителя подорож українця завершилась.

Усіх затриманих доставлено до прикордонних підрозділів для перевірки та притягнення до відповідальності за ст. 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Подальшу долю затриманих буде вирішувати суд.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news