logo
18/04
17/04
2 ...

На Київщині внаслідок вчорашньої ракетної атаки 5 осіб загинуло ще 35 людей постраждали

24-11-2022 16:34311

На Київщині внаслідок вчорашньої ракетної атаки 5 осіб загинуло ще 35 людей постраждали
Фото: Facebook Андрія Нєбитова

Учора відбувся масований обстріл фактично всієї території України, у тому числі, Київщини, де постраждало 35 осіб, п’ятеро загинуло. 

Про це під час брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов. 

«Хочу зазначити, що найстрашніше влучання біля багатоповерхівки відбулося в Вишгороді. Суттєво пошкоджено чотири багатоповерхівки, дитячий садочок і школа. Є руйнування восьми приватних будинків. Маємо 35 потерпілих, сьогодні зранку померла жінка — це п’ята жертва цього вибуху. 30 людей залишаються постраждалими, їм надана медична допомога, знаходяться в лікарні. Шестеро дітей отримали легкі поранення, наймолодшій дівчинці 5 років, з ними все гаразд», – розповів Нєбитов. 

Начальник ГУ НП у Київській області акцентував на тому, що тіла загиблих було знайдено біля будинку, одне тіло в квартирі і троє людей померло в лікарні. 

«Тривога лунала багато часу, але люди не переходили в укриття. Цей випадок показує те, що немає безпечної території, де б ви не мешкали. Закликаємо людей не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Повірте, якщо б мешканці цих будинків перейшли до укриття, вони б залишалися живими і здоровими», — додав Нєбитов.

Вчора, держава-терорист здійснювала пуски ракет із 10 літаків-ракетоносців Ту-95мс з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також із двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря. Загалом було випущено близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр». 51 ракету знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

Президент України Володимир Зеленський закликав Радбез ООН  дати чітку оцінку вчинкам держави-терориста відповідно до Статуту цієї організації. Україна пропонує, щоб РБ ухвалив резолюцію про засудження будь-яких форм енергетичного терору.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news