Україна отримає від Японії генератори та лампи на сонячних батареях

https://leopolis.news/post/75578/ukrana-otrymae-vid-yaponi-generatory-ta-lampy-na-sonyachnyh-batareyah

24/11/2022

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів у середу, 23 листопада, зустріч з Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі.

Сторони обговорили потреби енергетичного сектору України з огляду на триваючі масовані атаки росії на об’єкти енергетичної інфраструктури, які посилилися напередодні зими, повідомляє Урядовий портал.

Пан посол підкреслив, що Японія готова надавати допомогу українському енергосектору і вже ухвалено низку відповідних рішень.

Зокрема, уряд Японії виділяє близько 2,57 млн доларів США для закупівлі генераторів та ламп на сонячних батареях для України. Крім того, у рамках співпраці з Japan International Cooperation Agency (JICA) досягнуто домовленості щодо постачання обладнання для відновлення енергосектору України. Перший етап допомоги від JICA передбачає поставку 242 генераторів, які будуть направлені українським енергетичним компаніям.

Герман Галущенко подякував пану послу за таку підтримку, додавши, що потреби енергосектору залишаються значними з огляду на регулярні атаки ворога і масштабні руйнування енергетичної інфраструктури, до яких вони призводять. Японській стороні було передано оновлений перелік матеріалів та обладнання, необхідних для проведення відновлювальних робіт.

Сторони також обговорили можливість проведення окремої зустрічі з представниками японських компаній, зокрема, енергетичних та компаній суміжних галузей, для їх участі у процесі відновлення та відбудови українського енергетичного сектору.

Також на зустрічі йшлося про можливу співпрацю Японії та України у сфері газопостачання.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news