ЗМІ з’ясували, що Арахамія їздив до Відня на зустріч з Фірташем (ФОТО, ВІДЕО)

https://leopolis.news/post/75623/zmi-zyasuvaly-shcho-arahamiya-zdyv-do-vidnya-na-zustrich-z-firtashem-foto-video

25/11/2022

Про це йдеться в розслідуванні «Української правди» «Батальйон Відень 2. Втікачі, родичі, депутати, міністри».

УП від джерел отримало відео, на якому 10 листопада у лобі-барі віденського готелю «Ritz-Carlton» Арахамія був помічений під час зустрічі з непублічним бізнесменом Веміром Давітяном.

Джерела у бізнесових колах підтвердили, що Арахамія 2 доби проживав у зазначеному готелі і мав там зустріч з Дмитром Фірташем.

У коментарі УП Арахамія підтвердив свій візит до Відня та зустріч з Фірташем.

«Підтверджую свій візит до Відня 9 – 11 листопада, куди я прилітав повертаючись із робочої поїздки до Ізраїлю», повідомив Арахамія.

За його словами, основною метою півторагодинної зустрічі з Фірташем та його менеджментом було обговорення «питання щодо перспектив відкриття зернового коридору для збереження портів Миколаївської області, в якій DF Group володіє портом Ніка-Терра, а також питання врегулювання юридичних спорів, пов'язаних з титановою галуззю».

Він також зазначив, що витратив на проживання у готелі 1075 євро.

«На літаках не літав, обідами не годували, документальне підтвердження на всі витрати є», прокоментував Арахамія.

Нагадаємо, Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США.

США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Він став відомим після появи скандальної компанії «Росукренерго» газового посередника між росією і Україною. Популярність Фірташу принесла також його війна з екс-прем'єркою Юлією Тимошенко.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news