Світло, зв’язок, тепло та укриття: у Львівському районі розгорнули Пункти Незламності

https://leopolis.news/post/75639/-svitlo-zvyazok-teplo-ta-ukryttya-u-lvivskomu-rayoni-rozgornuly-punkty-nezlamnosti

25/11/2022

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Такі місця обігріву починають працювати у разі тривалої відсутності електроенергії в населеному пункті. Тут можна зігрітися, зарядити телефони та павербанки, під’єднатися до інтернету, приготувати гарячі напої, їжу», – розповів заступник сільського голови Зимної Води Назар Оліярник.

Один з пунктів розгорнули на базі дитсадка у Зимній Воді. 

«В нашому навчальному закладі є всі умови для того, щоб розгортати пункт Незламності для односельчан. Перш за все, тут мешканці зможуть знайти тепло, в нас є дизель-генератор. Тут безпечно – в разі повітряної тривоги є укриття, де можуть вміститись 500 людей. Ми надамо умови і для того, щоб в пункті можна було переночувати – наприклад,  спортивні мати, які можна розстелити», – зазначила директорка дитсадка в Зимній Воді Марія Батіг.

Також Пункти Незламності розміщені у Львівському районі за такими адресами: 

  • Приміщення КНП «ЦПМСД» Оброшинської сільської ради, село Оброшино, пр-т Вольського, 9а;
  • ЗДО "Дитячий всесвіт" Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області, село Зимна Вода, вул. Сагайдачного, 2;
  • Село Давидів, ліцей, вул. Галицька 4б;
  • Село Ямпіль, вул. Шевченка 12.

Президент Володимир Зеленський заявив, що «Пункти Незламності», які почали діяти по всій Україні в умовах знеструмлення через російські ракетні удари, функціонуватимуть цілодобово та безкоштовно як місця тимчасового перебування.

Напередодні заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що в Україні вже відкрили 4 362 «Пункти Незламності» попри те, що планували 4200.

Перейшовши за посиланням, ви зможете з`ясувати, де біля вашої домівки найближче є такий пункт.

 

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news