logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Євросоюз визнав кримінальним злочином порушення санкційних обмежень

28-11-2022 14:54654

Євросоюз визнав кримінальним злочином порушення санкційних обмежень
Фото: Укрінформ

Європейський Союз додав порушення санкційних обмежень до переліку «злочинів за законами ЄС», повідомила Рада Євросоюзу 28 листопада.

Відтак порушення санкцій є злочином за Договором про функціонування Європейського Союзу, повідомляє Радіо Свобода.

Міністр юстиції Чехії, яка наразі головує в ЄС, Павел Блажек вказав на те, що блок ухвалив «безпрецедентну кількість» санкцій щодо росії через її агресію проти України.

«Аби мати успіх, запровадження (санкцій – ред.) потребує спільних зусиль, і сьогоднішнє рішення є ключовим інструментом, аби запобігти будь-яким спробам обійти ці заходи», – йдеться в його коментарі.

Як повідомляє Рада ЄС, зараз країни-члени мають різні визначення того, що є порушенням санкційних обмежень і яку відповідальність воно за собою тягне. Це створює ризик обходу санкцій і доступу підсанкційних осіб до їхніх активів, які підпадають під обмеження.

Криміналізація порушення санкцій є «першим із двох кроків», спрямованих на забезпечення однакового запровадження обмежень по всьому ЄС, додають у Раді.

6 жовтня Євросоюз погодив восьмий пакет санкцій проти росії через агресію проти України і влаштовані Кремлем на окупованих українських територіях псевдореферендуми про так зване приєднання до рф.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news