logo
01/05
30/04
2 ...

Без світла й тепла: чому під час відключення електропостачання холонуть батареї

28-11-2022 15:36527

Без світла й тепла: чому під час відключення електропостачання холонуть батареї
Фото: UkrMedia

У Львівській області є можливість подавати світло, воду та тепло у кожну домівку, але в енергосистемі України не вистачає потужності. Це наслідок масованих ракетних ударів по всій країні.

Усі області живляться від однієї енергосистеми. Тому зараз одночасно користуватися електроенергією та водою можуть 50% споживачів Львівщини, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів, чому разом зі світлом у деяких споживачів зникає також теплопостачання.

«Така ситуація виникає, тому що не всі котельні і водозабори енергетики можуть залишити заживленими під час відключень електроенергії. Забезпечити їх генераторами мають органи місцевого самоврядування. Також органи місцевого самоврядування повинні забезпечити альтернативними джерелами живлення школи та дитсадки. Це питання піднімали під час попередніх нарад з ними», - наголосив Максим Козицький.

Нагадаємо, очільник області відповів на найпоширеніші запитання, у зв’язку з відключенням електроенергії. Детальніше читайте за посиланням.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news