logo
28/03
2 ...

Окупанти обстріляли Херсонщину з «Градів», артилерії та мінометів: поранений 10-річний хлопчик

28-11-2022 16:18314

Окупанти обстріляли Херсонщину з «Градів», артилерії та мінометів: поранений 10-річний хлопчик
Фото: npu.gov.ua

Упродовж останніх двох діб російські окупанти цілодобово обстрілювали житлові квартали Херсона, Херсонський та Бериславський райони. Снаряди розривалися в будинках, на подвір’ях, дорогах та полях.

Зруйновані житлові будинки, господарчі споруди, понівечені автомобілі. За минулі дві доби поліція відкрила 46 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російських окупантів на Херсонщині, повідомили у пресслужбі Нацполіції України.

У Херсоні окупанти накрили вогнем Житлоселище, Таврійський та Корабельний мікрорайони, смт Антонівка та село Чорнобаївка. Є загиблі та поранені. У Чорнобаївці під час обстрілу в будинок залетів осколок від снаряда та травмував 10-річного хлопчика. Дитину з мінно-вибуховою травмою та осколковими пораненнями доставили до лікарні. 

Також мешканці Херсона повідомляють поліцію надходять повідомлення про осіб, які брали участь у псевдореферендумі та голосували за приєднання міста до складу рф. Ця інформація ретельно перевіряється, збирають фото та відеодокази, свідчення жителів міста.

Поліція відкрила кримінальне провадження щодо колабораційної діяльності у відношенні жительки міста Генічеськ. Встановлено, що жінка перейшла на бік ворога та добровільно обійняла посаду «директора міської школи».

У місті Генічеськ встановлені особи чотирьох місцевих жителів, серед яких є колишні депутати міськради, які нині активно співпрацюють з окупаційною владою. Є інформація, що колаборанти заволоділи трьома базами відпочинку та усім наявним там майном.

Також поліція Херсонщини встановлює особу та обставини смерті чоловіка, тіло якого виявили на березі річки на території Милівської громади. Тіло направлено на експертизу для з’ясування причин смерті.

У смт Велика Олександрівка в умовах воєнного стану невідомі особи викрали з території виробничого кооперативу 80 трун. За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження.

Мешканці, які повернулися додому до нещодавно деокупованих територій, повідомляють, що їх будинки розграбували росіяни, а деякі оселі окупанти зруйнували та підпалили.

За фактами порушення законів та звичаїв війни російськими військовими правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news