logo
28/03
2 ...

На Сихові у Львові облаштовують найбільше модульне містечко для переселенців (ФОТО, ВІДЕО)

28-11-2022 17:281000

На Сихові у Львові облаштовують найбільше модульне містечко для переселенців (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: пресслужба ЛМР

У Львові на проспекті Червоної Калини у Сихівському районі тривають роботи над облаштуванням четвертого модульного містечка для українців, які знайшли прихисток у нашому місті, рятуючись від війни.

Про це інформує пресслужба ЛМР. 

Так, за словами в.о. директора департаменту містобудування Тараса Кубая, нове тимчасове житло є адаптованим до проживання у зимовий період. Передбачається, що там мешкатимуть 1100 людей.

Керівник департаменту містобудування відзначив, що орієнтовно 30-40% модулів вже надійшли до Львова у межах співпраці Міністерства розвитку громад і територій України та польського уряду. Їх уже встановлюють.

«Четверте модульне містечко у Львові облаштовується під зимовий період та є комфортнішим за ті три, які облаштували раніше. У ньому мешканцям більше не доведеться переходити вулицю, аби потрапити у санвузли чи на кухню. У кожному будиночку буде радіатор, крім того радіаторами будуть обладнані коридори та санвузли. Підприємство, що обслуговуватиме містечко, забезпечить генератори, аби, у випадку відключення світла, була достатня кількість тепла для комфортного проживання мешканців», розповів Тарас Кубай.

Сюди переселять мешканців з інших трьох містечок.

«Ми плануємо та робимо все, що від нас залежить, аби це містечко відкрити для поселення до нового року. Ми повинні розуміти, що цей об’єкт є логістично складним - фактично цілодобово модулі доставляються сюди із Польщі. Не завжди це виходить швидко, адже вони перетинають кордон. До того ж, мусимо враховувати питання завантаження та розвантаження модулів. Все, що залежить від служб міста Львова, ми робимо максимально оперативно», додав посадовець.

Першочергово планують забезпечити зручний доступ мешканців до житла, а відтак вже навесні встановити вуличні меблі та озеленити територію.

Leopolis.news