logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

У США епідемія пташиного грипу досягла історичного рекорду

29-11-2022 12:29437

У США епідемія пташиного грипу досягла історичного рекорду
Фото: агропортал

Пташиний грип знищив 50,54 млн голів у США поточного року.

Про це повідомляє «Агропортал» з посиланням на Reuters із посиланням на дані Міністерства сільського господарства США.

Як зазначається, загибель курей, індичок та інших птахів є найсерйознішою катастрофою в галузі охорони здоров'я тварин у США, побивши попередній рекорд у 50,5 млн птахів, які загинули під час спалаху пташиного грипу в 2015 році.

Загибель поголів'я призвела до рекордного зростання цін на яйця та м'ясо індички, зробивши дорожчим святкування Дня подяки 24 листопада у США. ЄС і Велика Британія також переживають найважчі кризи, пов'язані з пташиним грипом, і деякі британські супермаркети ввели обмеження на купівлю яєць після того, як спалах порушив постачання.

Спалах у США, що почався в лютому 2022 року, заразив зграї свійських та недомашніх птахів у 46 штатах, свідчать дані Міністерства сільського господарства США. Дикі птахи, такі як качки, передають вірус (HPAI) через свої фекалії, пір'я або під час прямого контакту з домашнім птахом.

У міністерстві констатують, що фермери намагалися не допустити проникнення хвороби та диких птахів у свої господарства після посилення заходів безпеки внаслідок спалаху захворювання у 2015 році. Тоді близько 30% випадків захворювання були безпосередньо пов'язані своїм походженням з дикими птахами, цього року цей показник становив 85%.

Підприємства, що розводять індичок, складають понад 70% комерційних птахофабрик, заражених під час спалаху 2022 року.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news