logo
19/04
18/04
2 ...

Кілька комплексів Patriot суттєво посилили б існуючу систему ППО України – Ігнат

29-11-2022 15:59419

Кілька комплексів Patriot суттєво посилили б існуючу систему ППО України – Ігнат
Фото: defence-ua.com

Якщо кілька комплексів Patriot поставлять Україні, це суттєво посилить існуючу систему протиповітряної оборони.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає АрміяІнформ.
 
 
«Повітряні Сили ЗСУ визначились із пріоритетом. Основою майбутньої ППО мають стати системи Nasams, Iris-T, Patriot. Зрозуміло, що у поєднанні із ППО Сухопутних військ, що загалом створить ешелоновану систему протиповітряної оборони, яка надійно захищатиме українське небо. Ми усе опануємо, із цим точно проблем не буде», – зазначив він.

Нагадаємо, минулого понеділка Німеччина запропонувала Польщі розмістити на польсько-українському кордоні системи протиракетної оборони Patriot після інциденту з падінням ракети на польській території. Польща, зі свого боку, запропонувала розгорнути ці комплекси з українського боку кордону.

Представниця уряду ФРН Крістіне Гоффманн заявила, що німецька сторона обговорює з союзниками ініціативу Польщі щодо передачі Україні систем ППО Patriot.

Натомість президент Польщі Анджей Дуда вважає, що системи ППО Patriot краще розмістити в Україні, але рішення за Німеччиною.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news