logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

росія звинуватила Папу Франциска в ксенофобії

30-11-2022 08:59449

росія звинуватила Папу Франциска в ксенофобії
Фото: РІСУ

Офіційна представниця МЗС російської федерації Марія Захарова заявила, що висловлювання Папи Римського Франциска про злочини військовослужбовців рф в Україні є «перекрученням істини».

Про це написала Захарова у своєму Telegram-каналі, пише РІСУ.

Під час одного зі своїх інтерв'ю понтифік сказав, що чеченці та буряти це «найжорстокіші кати українського народу». Римський Архиєрей також зазначав, що якщо існують мученики, то мають бути кати. Марія Захарова відреагувала на цей вислів, звинувативши Папу Франциска в наклепі на кавказькі народи.

«Якийсь абсурд: ще нещодавно Захід вважав, що все навпаки, і слов'яни мучать чеченців, тепер позиція змінилася на 180 градусів. Загралися ліберальні гуманісти», – заявляє Марія Захарова.

Представниця МЗС також запропонувала Ватикану покаятися перед православними та мусульманами.

«Ми одна родина з бурятами, чеченцями й іншими представниками нашої багатонаціональної та багатоконфесійної країни», – сказала Захарова.

Нагадаємо, в інтерв'ю єзуїтському журналу «Америка» Папа Франциск на прохання америнського журналіста пояснив, чому він іноді обтічно говорить про Путіна, Росію та її агресію проти України.

«Коли я говорю про Україну, то говорю про народ-мученик, мученицький народ. Якщо існує мученицький народ, то є той, хто його мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що маю багато інформації про жорстокість військ, які вторгаються. Загалом, найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з Росії, але не належить до російської традиції, наприклад, чеченці, буряти і так далі. Безумовно, той, хто нападає, – це російська держава. Це цілком зрозуміло. Іноді я намагаюся не конкретизувати, щоб не образити, а радше засудити в загальному, хоча добре відомо, кого я засуджую. Не обов’язково вказувати ім’я та прізвище", - зазначив понтифік.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news