Фірма золочівського депутата з «чорного списку» АМКУ відремонтує частину гуртожитку для переселенців

https://leopolis.news/post/75887/firma-zolochivskogo-deputata-z-chornogo-spysku-amku-vidremontue-chastynu-gurtojytku-dlya-pereselenciv

30/11/2022

Про це йдеться в оголошенні, оприлюдненому на сайті електронних закупівель Prozorro, пишуть «Наші гроші. Львів».

Ремонт буде здійснено на п’ятому поверху гуртожитку училища для проживання внутрішньо переміщених осіб. Завершити його планують до кінця року. При цьому, згідно з першопочатковою угодою, цього року мали заплатити 3 млн грн грн, а не всю суму. Проте пізніше сторони уклади додаткову угоду, в якій передбачили повну оплату за договором.

ТОВ «Золочівагробуд» належить Михайлові Круглику, який також є директором підприємства, та Йосипові Барабашу. На ринку фірма працює з 2000 року. Йосип Барабаш є чинним депутатом Золочівської міської ради та членом постійної комісії з земельних питань, екології, містобудування, архітектури та охорони історичного середовища. Він також у 2020-му році балотувався до Львівської обласної ради від «Громадянської позиції», але не пройшов.

На початку листопада 2022 року Тимчасова адміністративна колегія Антимонопольного комітету України оштрафувала ТОВ «Золочівагробуд» на 7,63 млн грн за махінацію під час торгів. АМКУ довів, що підприємство узгоджувало свої дії з МП «Золочівка» під час торгів щодо реконструкції колекторів у Золочеві.

Крім того, АМКУ у жовтні 2022 року наклало на обидві фірми ще й штраф за узгоджені дії під час торгів на будівництво амбулаторії у Золочівському районі. Закупівля відбулась ще у 2018 році і тоді фірми розіграли 6,8 млн грн. Тут антимонопольники довели, що фірми брали участь в аукціоні з однієї IP-адреси, сканували ідентичні документи на одному пристрої та синхронно їх завантажували у Prozorro. Що більш, директори підприємств зідзвонювалися під час проведення аукціону.

Відтак, обидва підприємства внесені у так званий «чорний список АМКУ» і наступні три роки вони не можуть брати участі в торгах. Але це не заважає бюджетним замовникам укладати прямі угоди з тендерним махінатором. За даними порталу YouControl, з початку 2022 року «Золочівагробуд» отримало державних замовлень на 41,1 млн грн.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news