Міненерго доручило Держенергонагляду провести позапланові перевірки дотримання графіків відключення електроенергії

https://leopolis.news/post/75903/minenergo-doruchylo-derjenergonaglyadu-provesty-pozaplanovi-perevirky-dotrymannya-grafikiv-vidklyuchennya-elektroenergi

30/11/2022

Про це повідомляє Урядовий портал.

За результатами моніторингу для посилення контролю за складанням та виконанням графіків погодинних відключень Міненерго видало наказ, згідно з яким Держенергонагляд протягом періоду воєнного стану здійснюватиме позапланові перевірки на об’єктах енергетики.

До перевірок будуть залучені представники НКРЕКП, СБУ, а також НЕК «Укренерго» - в частині перевірок ОСР.

Окрім графіків відключення, перевіркам підлягатиме технічний стан елементів обладнання системної протиаварійної автоматики.

«За минулі півтора місяця українська енергосистема зазнала значних ушкоджень внаслідок безпрецедентних російських ракетних атак. Мільйони споживачів залишалися без світла – і в цьому провина виключно російської федерації. Проте наші енергетики без відпочинку, цілодобово відновлюють енергопостачання, щоб якомога швидше повернути світло та тепло в оселі українців. Саме тому важливо, щоб всі енергетичні компанії, оператори систем розподілу працювали злагоджено та відповідально. Графіки відключення електроенергії мають бути складені та застосовуватись відповідно до вимог чинного законодавства та максимально, наскільки це зараз можливо, враховувати потреби споживачів. Оператори систем розподілу мають чітко дотримуватися цих графіків за відсутності аварійних та екстрених ситуацій», - наголосив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Також, відповідно до наказу Міністерства, уповноважені представники Держенергонагляду чергуватимуть на диспетчерських пунктах ОСП та ОСР в ранкові та вечірні пікові години з метою контролю за дотриманням графіків відключення електричної енергії.

Як писав Leopolis.news, на Львівщині через аварійні відключення, електрику вмикатимуть лише на 4 год після 8 год без неї.

Підготувала Анастасія Андрійчук, Leopolis.news