logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Громади Львівщини закликають виставляти вільні ділянки сільськогосподарського призначення на земельні торги

30-11-2022 19:44529

Громади Львівщини закликають виставляти вільні ділянки сільськогосподарського призначення на земельні торги
Фото: Львівська ОВА

На сайті «Прозорро.Продажі» вже відновився цей процес.

З 20 листопада в Україні відновили земельні торги з набуття права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, що регламентовано Законом України, повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

«Закликаю громади Львівщини активізувати роботу в цьому напрямку, визначити вільні земельні ділянки на ввірених територіях, сформувати такі земельні ділянки у лоти та виставити їх на аукціон. Адже вартість оренди від продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення -це наповнення місцевих бюджетів. Активність громад в питанні оренди через електронні земельні аукціони повинна бути не меншою ніж передача земель за спрощеною процедурою, що діяла з початку воєнного стану по 20 листопада», - наголосила директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОВА Тетяна Гетьман.

Зауважимо, що на період воєнного стану, в Україні скасували проведення земельних аукціонів, а передача в оренду комунальних сільськогосподарських земель відбувалася лише на підставі рішення ОМС та укладення електронного договору оренди землі терміном  до 1 року. Загалом, за такою спрощеною процедурою громади Львівщини передали в користування 3829 ділянок площею 15,7 тис. га.

За інформацією департаменту АПР Львівської ОВА найактивнішими громадами з укладання договорів оренди були громади Самбірського, Червоноградського та Стрийського районів, які сумарно в воєнний час передали агроформуванням Львівщини більше 10 тисяч гектарів землі.

Детальніша інформація про залучення земель до сільськогосподарського обороту навели у дайджесті: «Передача територіальними громадами Львівщини сільськогосподарських земель в оренду в воєнний час».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news