logo
26/04
2 ...

У Самборі говорили про недопустимість діяльності московської церкви на території громади та святкування Різдва Христового

02-12-2022 11:112285

У Самборі говорили про недопустимість діяльності московської церкви на території громади та святкування Різдва Христового
Фото: соцмережі

У Самбірській міській раді обговорили актуальні на сьогодні питання – про оцінку діяльності Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а це також стосується зокрема і міста. 

Поза увагою не залишили дискусійне питання дати святкування Різдва Христового – 25 грудня чи 7 січня.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

З цією метою мер Самбора Юрій Гамар та заступник голови Самбірської РВА Павло Грабський провели розширену зустріч. В ній взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, священнослужителі греко-католицьких та православних церков, а також небайдужі до цих проблем жителі, активісти громадського життя, представники інтелігенції. 

Після обговорення учасники зустрічі прийняли рішення звернутися до центральних органів влади України з вимогою заборонити діяльність церков московського патріархату на законодавчому рівні. Водночас запропонували пришвидшити розгляд ВРУ підготовленого законопроекту стосовно УПЦ (МП). 

Водночас представники місцевого самоврядування та громадськості Самбора запропонували місцевому духовенству донести до Глав своїх церков думку громади про доцільність переходу на святкування релігійних свят за григоріанським календарем, як це практикує весь цивілізований світ.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news