logo
18/04
2 ...

Голіруч виніс із городу 12 мін, 13-та – вибухнула: у Львові встановили протез чоловікові з Авдіївки

02-12-2022 15:511108

Голіруч виніс із городу 12 мін, 13-та – вибухнула: у Львові встановили протез чоловікові з Авдіївки
Фото: пресслужба Львівської міської ради

У Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова встановили протез ноги 70-річному чоловіку з Авдіївки. Він голіруч виніс зі свого городу 12 мін, аби викопати картоплю, 13-та міна – вибухнула. Зараз чоловік вже робить свої перші за останні три місяці кроки.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Олександр Доронін пів року жив під щоденними обстрілами й намагався вести звичний побут: доглядав двох кішок та собаку, порався по господарству, обробляв город. У серпні вирішив викопати картоплю і, аби це зробити, самотужки розчищував «всіяний» мінами город. Після того, як виніс 12 боєприпасів, пролунав вибух. 

Коли чоловік отямився, правої ноги уже не було. Усе, що пам'ятає, – це як на самих лише руках проповз 150 метрів у напрямку найближчого будинку. Скривавленого чоловіка помітили сусіди, і саме вони зупинили кровотечу і відвезли його до напівзруйнованої місцевої лікарні. Далі були кілька днів у медзакладах Покровська та Дніпра, а потім – евакуаційний потяг до Львова. 

У центрі НЕЗЛАМНІ чоловік перебуває уже більш як три місяці. За цей час хірургам вдалося загоїти ампутовану кінцівку та підготувати її до протезування. Одночасно з чоловіком працювали фахівці з реабілітації – фізичної та психологічної. І ось днями протезисти встановили пацієнту протез. Попереду – тривала реабілітація, і результат вартий зусиль. Адже чоловік, сенс життя якого – активна праця, зможе до неї повернутися.  

Протез Олександр Доронін, як і ще 30 українців, у центрі НЕЗЛАМНІ отримав завдяки підтримці Мальтійської служби допомоги. Саме вона передала протезну майстерню з обладнанням та комплектуючі до двохсот протезів одного з найкращих у світі виробників – німецької компанії «Ottobock».

Аби кожен українець, який втратив кінцівки у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт «Протези для незламних». Мета: зібрати сто мільйонів гривень. Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт «Протези для незламних» – і натиснути «підтримати»: https://dobro.ua/project/unbroken/

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news