logo
29/03
28/03
2 ...

Співробітники ЛНМУ взяли участь в обговоренні актуальних питань діагностики та лікування в умовах війни

02-12-2022 16:331137

Співробітники ЛНМУ взяли участь в обговоренні актуальних питань діагностики та лікування в умовах війни
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

26 листопада 2022 р. у Тернополі відбулася міжобласна конференція Українського наукового медичного товариства лікарів-оториноларингологів «Актуальні питання діагностики та лікування отоларингологічних хворих в умовах російсько-української війни».

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

У роботі конференції взяли участь співробітники Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького – завідувачка кафедри оториноларингології, доцент Оксана Москалик і асистент кафедри Мирослав Крук.

Під час конференції з доповідями виступили фахівці з Тернополя, Хмельницького, Рівного, Чернівців, Коломиї, Полтави. Учасники заходу розглянули широкий спектр важливих тематичних напрямів – від рутинних тонзилектомій і функціональної ендоскопічної хірургії синусів до лікування військовослужбовців, хірургії гортані, нейрохірургії, а також питання приватної медицини.

Завідувачка кафедри оториноларингології ЛНМУ імені Данила Галицького, доцент Оксана Москалик виступила з усною доповіддю на актуальну тему «Функціональні розлади голосу: особливості діагностики та профілактичних стратегій». Єдина в цьому напрямку доповідь викликала жваве зацікавлення слухачів, оскільки було представлено унікальну методику лікування пацієнтів із доброякісними утворами гортані, яка впроваджена в практику на кафедрі оториноларингології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Суть її полягає в тому, що пацієнти із такою патологією, окрім хірургічного втручання, отримують допомогу лікаря-фоніатра як у передопераційному, так і у післяопераційному лікуванні.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news