logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

РНБО запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври та екснардепа Новинського – Козицький

02-12-2022 20:311409

РНБО запровадила санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври та екснардепа Новинського – Козицький
Фото: korrespondent.net

Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти намісника Києво-Печерської Лаври УПЦ МП Павла (Лебедя) та екснардепа Вадима Новинського.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький. 

«СБУ провела низку обшуків в установах УПЦ МП у Києві та багатьох областях. Кільком священнослужителям повідомили про підозри. Такого до цього не було за жодного Президента. Армія, мова, віра!», – написав він.

Зазначимо, 2 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію персональні санкції щодо деяких представників релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Російській Федерації.

Рішення про санкції РНБО ухвалила на засіданні 1 грудня після "розгляду діяльності релігійних організацій на території України в умовах військової агресії Росії і для забезпечення духовної незалежності, недопущення розколу у суспільстві за релігійною ознакою, сприяння консолідації українського суспільства та захисту національних інтересів України".

Список підсанкційних прізвищ у Зеленського обіцяли оприлюднити згодом.

 

Як повдіомляли,  СБУ повідомила про підозру митрополиту Кіровоградської єпархії УПЦ (МП), який виправдовував російську агресію.

СБУ прийшла у монастирі та храми УПЦ МП у трьох областях: шукають адептів «русского міра».

 

Leopolis.news