logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Ігор Мірошниченко розповів подробиці скандалу з футбольною «травою» (ВІДЕО)

02-12-2022 20:213223

Ігор Мірошниченко розповів подробиці скандалу з футбольною «травою» (ВІДЕО)
Фото: Громадське

«Те, що відбулось з президентом Української асоціації футболу Андрієм Павелком та його спільником Юрієм Запісоцьким, є ганьбою для українського правосуддя. Адже вони звинувачуються у розкраданні щонайменше $1 млн, натомість кожен з них зумів вийти на свободу після того, як за них внесли заставу еквіалентну $250 тис.».

Про це в інтервю «Каналу свіжої історії» розповів екс-народний депутат та спортивний журналіст Ігор Мірошниченко.

Водночас він розкрив деякі  подробиці цієї резонансної справи.

Отже, за словами Ігоря Мірошниченка, йдеться як про бюджетні кошти, так і про кошти УЕФА, які Європейський футбольний союз із своїх прибутків перераховує національним асоціаціям.

Зокрема, за ці кошти було побудовано завод із виготовлення штучних газонів. Для цього Андрій Павелко із своїми спільниками залучили фірму-прокладку із Саудівської Аравії, мовляв, такою була вимога виробників. Однак самі виробники обладнання заявили, що фірму-прокладку долучив до цієї роботи сам Володимир Павелко.

Завод, за словами Ігоря Мірошниченка було побудовано, він постачав свою продукцію. Переважно йшлося про шкільні стадіони, які активно будувались по всій Україні до війни.

«Завод вони збудували, однак якщо говорити про співвідношення «ціна-якість», то пропозиція українського виробника викликає чимало запитань.

Ігор Мірошниченко розповів, що коли він, як депутат Київради долучився до будівництва стадіону у гімназії N 323 Дарницького району Києва за кошти спонсорів, то зясувалось, що дешевше купити футбольну траву у Туреччині.

«Є ще один важливий момент – у попередній каденції Андрій Павелко був членом президентської фракції ВРУ (на той момент БПП), головою бюджетного комітету та, водночас очолював громадську організацію Українська асоціація футболу», – зазначив Ігор Мірошниченко.

За його словами, з точки зору закону тут порушень не було, однак момент конфлікту інтересів таки був присутній. Адже як голова бюджетного комітету він мав вплив на розподіл бюджетних коштів.

Однак звичку «дружити з владою» Андрій Павелко зберіг і за нової, «зеленої» влади. Дуже показово, що на судове засідання, підтримати Андрія Павелка прийшли зірки «95 кварталу» Євген Кошовий та Олександр Пікалов.

Також підтримати Андрія Павелка прийшли зірки київського «Динамо»: Олег Блохін, Анатолій Демяненко, Ігор Беланов та Олексій Михайличенко, які зараз є високооплачуваними функціонерами УАФ. А це вже елемент «кругової поруки». Ну і ще один важливий момент – заставу за Андрія Павелка внесла та ж Українська асоціація футболу.

Олександр СИРЦОВ, для Leopolis.news