logo
23/04
22/04
2 ...

Арештовану яхту Медведчука продадуть на аукціоні, а кошти передадуть Україні

03-12-2022 10:34465

Арештовану яхту Медведчука продадуть на аукціоні, а кошти передадуть Україні
Фото: vesselfinder.com

Арештовану в Хорватії 92,5-метрову яхту нардепа ОПЗЖ та кума Путіна Віктора Медведчука Royal Romance продадуть на аукціоні, а кошти передадуть українському Агенству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Про це йдеться в матеріалі The Guardian, повідомляє Lb.Ua.

Зазначається, що вартість яхти - 200 мільйонів доларів (163 мільйони фунтів стерлінгів).

Наразі співробітники АРМА прилетіли до Хорватії та вже оглянули заарештоване судно.

«АРМА розшукувала вказаний актив у рамках кримінального провадження, а згодом після накладення арешту отримала елітне майно для збереження економічної цінності шляхом продажу його на аукціонах», - пояснили в агенстві.

Це буде перший подібний аукціон після того, як західні уряди запровадили санкції проти рф за її військове вторгнення в Україну.

Як зазначили в АРМА, у межах робочого відрядження до Хорватії з 13 до 22 листопада вони оглянули арештовану яхту, що належить членам сім'ї народного депутата й одного з лідерів забороненої в Україні політичної сили.

«Управління арештованим майно, яке перебуває в межах іноземної юрисдикції, є унікальною ситуацією та не має аналогів не лише в Україні, але й у міжнародній практиці», — додали в АРМА.

Судно має габарити 29 метрів заввишки, складається з шести поверхів та обладнане 2 ліфтами. Серед іншого, на яхті розміщено 4 палуби, кінотеатр, спортзал, басейн, спа-зона та косметологічний кабінет, а також близько 50 кімнат різного призначення.

За інформацією АРМА, Royal Romance належить до найбільших яхт у світі, а її орієнтовна вартість на момент випуску становила близько 8 мільярдів гривень.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news