Після розслідування журналістів про заступника Єрмака поліція відкрила провадження – ЗМІ

https://leopolis.news/post/76053/pislya-rozsliduvannya-jurnalistiv-pro-zastupnyka-ermaka-policiya-vidkryla-provadjennya--zmi

03/12/2022

 Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на адвоката Ігоря Іванова.

«До однієї з осіб, яка нібито фігурує у цій справі, колишній співробітник Кіберполіції, об 11 годині ранку приїхали до Житомирської області. Особа якраз перебувала у батьків, співробітники СБУ підрозділ «К» міста Житомир намагались без будь-яких процесуальних документів, без повісток, доручень, вимагати якісь показання та намагались забрати цю людину до себе в СБУ. Не давали можливість ні викликати, ні поспілкуватись з адвокатом. Врешті решт посадили до авто, тобто викрали людину майже, привезли до будівлі СБУ Житомирської області. Завели до приміщення, коли до будівлі приїхали 4 адвокати цієї людини, тому що родичі повідомили, що дійсно людину викрали. Приїхали 4 адвоката, почали викликати поліцію, почали викликати слідчо-оперативну групу, телефонувати на гарячі лінії. Співробітники СБУ вивели цю людину з будівлі, передали співробітникам поліції та адвокатам», – розповів захисник.

Щодо ситуації з викраденням чоловіка наразі працює слідчо-оперативна група, збираються матеріали та опитують свідків.

За словами адвоката, особу наразі привезли до поліції, де допитуватимуть як свідка.

У поліції пояснили, що викликали людину в рамках кримінального провадження по ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

«Воно зареєстровано у слідчому управлінні Нацполіції Києва від 2 грудня. І нібито цю людину в цьому провадженні хочуть допитати як свідка», – підсумував адвокат.

Як відомо, 1 грудня видання «Українська правда» опублікувало розслідування в якому розповіли, що заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко улітку цього року був помічений за кермом нового Porsche Taycan 2021 р. вартістю близько $100 тис. В матеріалі журналісти використовували фото з системи відеоспостереження "Безпечне місто".

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news