logo
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Російського олігарха Фрідмана заарештували в Британії за підозрою у відмиванні грошей (ОНОВЛЕНО)

03-12-2022 16:571462

Російського олігарха Фрідмана заарештували в Британії за підозрою у відмиванні грошей (ОНОВЛЕНО)
Фото: glavcom.ua

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії (NCA) арештувало російського мільярдера Михайла Фрідмана за підозрою у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Великої Британії.

«NCA провело масштабну операцію з арешту багатого російського бізнесмена за підозрою у відмиванні грошей, змові з метою обману Міністерства внутрішніх справ та змові з метою давання неправдивих свідчень».

Повідомляється, що 58-річний бізнесмен був затриманий у четвер 1 грудня у своїй багатомільйонній резиденції в Лондоні. Крім того, затримали ще двох осіб. 35-річний чоловік, який працював у цьому будинку, був затриманий неподалік за підозрою у відмиванні грошей та перешкоджанні офіцеру NCA. Він виходив з будинку з сумкою, в якій було виявлено тисячі фунтів стерлінгів готівкою. Інший чоловік, віком 39 років, колишній бойфренд теперішньої партнерки бізнесмена, був заарештований у своєму будинку в Пімліко, Лондон, за відмивання грошей та змову з метою шахрайства. В операції у лондонському будинку бізнесмена було задіяно понад 50 офіцерів. За результатами масштабних обшуків, проведених слідчими NCA, було вилучено низку цифрових пристроїв та значну кількість готівки. Всі троє осіб були допитані NCA та звільнені під заставу. У агентстві зазначили, що ця операція є останньою в серії втручань NCA, спрямованих на припинення діяльності корумпованих представників міжнародного бізнесу та їхніх пособників. На сьогодні NCA забезпечило майже 100 дій, які усувають або зменшують кримінальну загрозу проти еліт, пов'язаних із президентом рф Володимиром Путіним, та їхніх поплічників. За даними трьох джерел Української правди в бізнес-колах, мова йде про Михайла Фрідмана. Фрідману 58 років. Джерела видання в оточенні олігарха повідомили, що він перебуває вдома у Лондоні.

Як писав Leopolis.news, Михайло Фрідман – російський олігарх, який народився у Львові. Проти нього через зв’язки з владою рф були накладені санкції ЄС та Британії після повномасштабного вторгнення росії в Україну. США наклали проти Фрідмана санкції ще у 2018 році. 

Фрідман є засновником та головним акціонером Letter One та «Альфа-груп», до якого входить, зокрема «Альфа-банк» та Borjomi International. Крім того, до Letter one входить нідерландська компанія Veon, яка є акціонером мобільного оператора «Київстар».

Додамо, що щороку у Львові проходить джазовий фестиваль «Леополіс Джаз Фест». Перший фестиваль пройшов у 2011 році. Ініціатором його створення виступив Михайло Фрідман.

 Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news