logo
29/03
28/03
2 ...

У Самборі говорили про недопустимість діяльності УПЦ МП та коли святкувати Різдво Христове – 25 грудня чи 7 січня

03-12-2022 19:13894

У Самборі говорили про недопустимість діяльності УПЦ МП та коли святкувати Різдво Христове – 25 грудня чи 7 січня
Фото: Світлина із соціальних мереж

У Самбірській міській раді обговорили актуальні на сьогодні питання – про діяльність  Української православної церкви Московського патріархату в Україні, бо така багато років діє в місті.   Поза увагою не залишили дискусійне питання дати святкування Різдва Христового – 25 грудня чи 7 січня.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

З цією метою мер Самбора Юрій Гамар та заступник голови Самбірської РВА Павло Грабський провели розширену зустріч. В ній взяли участь депутати та члени виконавчого комітету міської ради, священнослужителі греко-католицьких та православних церков, а також небайдужі до цих проблем жителі, активісти громадського життя.  

Після обговорення учасники зустрічі прийняли рішення звернутися до центральних органів влади України з пропозицією заборонити діяльність церков московського патріархату на законодавчому рівні. А також рекомендували пришвидшити розгляд ВРУ підготовленого законопроекту стосовно  УПЦ МП. 

Водночас учасники зустрічі запропонували місцевому духовенству донести до Глав своїх церков думку громади про доцільність переходу на святкування релігійних свят за григоріанським календарем, як це практикує весь цивілізований світ.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news.