logo
20/04
19/04
2 ...

ЄФЖ закликає розблокувати рахунки незалежних білоруських журналістів в Україні

04-12-2022 16:55549

ЄФЖ закликає розблокувати рахунки незалежних білоруських журналістів в Україні
Фото: Рікардо Гутьєррес. Фото EFJ

Генеральний секретар Європейської Федерації Журналістів Рікардо Гутьєррес звернувся до Служби безпеки України з проханням поновити процес розблокування банківських рахунків незалежних білоруських журналістів, які проживають на території України.

Як повідомляє НСЖУ, про це йдеться у листі ЄФЖ до Служби безпеки України, копія якого надійшла до спілки.

«Від імені головної представницької організації журналістів у Європі, яка налічує 300 000 журналістів у 45 країнах, я хотів би передусім подякувати вам за ваші зусилля щодо процесу розблокування банківських рахунків білоруських журналістів в Україні, – пише пан Гутьєррес. – Завдяки співпраці наших членів, Білоруської асоціації журналістів (БАЖ), розташованої у Вільнюсі, Литва, та Національної спілки журналістів України (НСЖУ), розташованої в Києві, та вашого відомства вдалося розблокувати банківські рахунки певної кількості білоруських журналістів».

Проте, як зазначає генсек ЄФЖ, на жаль, впродовж останніх двох місяців не з’являлося жодних новин про долю банківських рахунків, які досі заблоковані. «Ми готові, спільно з БАЖ і НСЖУ, надати усю необхідну інформацію для верифікації білоруських журналістів, які володіють цими рахунками, – пише Рікардо Гутьєррес. – Сподіваємося на ваше розуміння. Заздалегідь дякую. Слава Україні!»

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року відповідно до постанови Нацбанку в Україні було заблоковано рахунки громадян Росії та Білорусі.

Leopolis.news