logo
15/04
12/04
11/04
10/04
09/04
2 ...

Макрон підтримав притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини в Україні

05-12-2022 09:581099

Макрон підтримав притягнення путіна до відповідальності за воєнні злочини в Україні
Фото: slovoidilo.ua

Президент Франції Еммануель Макрон назвав воєнними злочинами атаки росії на цивільну інфраструктуру і вважає, що москва припустилася величезної помилки, напавши на Україну.

Про це він сказав в інтерв’ю CBS News, передає Укрінформ.

«Я думаю, вони зробили величезну помилку. По-перше, не поважати міжнародне право і порушити всі принципи, які вони підписали, вбивчо для їхнього авторитету. І друге, тому що, ймовірно, вони припустилися багатьох помилок в оцінці своїх можливостей та можливостей України», – сказав він.

На запитання журналіста, чи має путін бути притягненим до відповідальності за ці злочини, Макрон відповів ствердно.

«Ми маємо зібрати всі докази воєнних злочинів. І це те, що ми робимо, відправляючи в Україну поліцейських та експертів… Ми маємо запустити всі юридичні ініціативи. Тому моя відповідь – так», - сказав французький лідер.

Водночас Макрон заявив, що виступає за прямий контакт з путіним.

«Я завжди підтримую регулярні дискусії та прямий контакт з президентом путіним, тому що вважаю, що найкращий спосіб відновити взаємодію - зберегти цей прямий канал. Ізоляція - найгірша річ, особливо для такого лідера», - сказав Макрон.

Також він вважає важливим, щоб Європа та США продовжували підтримку України.

«Зрозуміло, що росія, і особливо президент путін, вирішили взяти на озброєння принаймні енергію та продовольство, створивши дефіцит, нестабільність та інфляцію. І я думаю, що його ставка - це втома від війни і втома від санкцій», - сказав президент Франції.

«Я думаю, що важливо донести меседж, що це українцям вирішувати, що єдиний спосіб знайти рішення - переговори», - сказав він.

Додамо також, що президент Франції Еммануель Макрон поговорить з українським колегою Володимиром Зеленським перед телефонною розмовою з російським диктатором путіним.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news