logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Жозеп Боррель: Українська армія – одна з найкращих армій світу

06-12-2022 12:061097

Жозеп Боррель: Українська армія – одна з найкращих армій світу
Фото: eeas.europa.eu

Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відвідав табір, в якому українські військові проходили навчання в рамках Місії військової допомоги Європейського Союзу для підтримки України (EUMAM для України).

Про це йдеться у повідомленні Представництва ЄС в Україні.

Як зазначив Жозеп Боррель, для нього цей візит став великою гордістю і честю бути тут разом з українськими солдатами, які тренуються, аби захищати свою землю від російської агресії.

«Усі сповнені захоплення хоробрістю українських воїнів, їхньою мужністю та рішучістю захищати Батьківщину. Українці та українки, які захищають свою націю та її свободу. Україні потрібна наша підтримка матеріалами та підготовкою, зброєю, обладнанням і підготовкою українських солдат до цієї війни. Це те, що ми робимо. Це те, що я сказав українським солдатам: «Ми намагаємося підтримувати вас, наскільки можемо, стільки, скільки вам потрібно». Ми надаємо зброю. Ми фінансуємо зброю з усіх держав-членів, а також надаємо тут військове ноу-хау. Я бачив, як тут, у цьому спеціальному навчальному таборі, солдати вчаться воювати», — наголосив Жозеп Боррель.

«Сьогодні всі погоджуються, що українська армія є однією з найкращих армій світу. Українські військові довели, що в реальній боротьбі вони є однією з найкращих армій світу. Вони протистояли російській агресії, хоча цього ніхто не міг очікувати. На початку війни більшість людей боялися, що росія може завоювати Київ за пару тижнів. І через деякий час вони чинять опір, і не тільки опираються – вони відтісняють російську армію. Незважаючи на російську агресію, яка жорстоко атакувала Україну, а тепер намагається штовхнути український народ у темряву та холод, намагаючись знищити всі електроенергетичні системи в Україні, систематично бомбардуючи всю цивільну інфраструктуру», – додав Жозеп Боррел.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news