logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Бродах до Дня ЗСУ відбувся благодійний сольний концерт юного саксофоніста Іллі Завадського (ФОТО)

07-12-2022 11:041464

У Бродах до Дня ЗСУ відбувся благодійний сольний концерт юного саксофоніста Іллі Завадського (ФОТО)
Фото: Михайла Шишки

У вівторок, 6 грудня, в концертному залі Бродівської школи естетичного виховання відбувся сольний концерт юного саксофоніста, учня четвертого класу Іллі Завадського. Мистецьке дійство було приурочено до Дня збройних сил України і мало благодійний характер – серед глядачів проводився збір коштів на підтримку ЗСУ.

В основній частині концерту юний музикант Ілля Завадський на своєму саксофоні-альті виконав низку музичних композицій з українських творів, у числі яких «Їхав козак за Дунай», окремі сюжети із в’язанки українських народних пісень тощо.

Окрім національної музики, у виконанні Іллі Завадського прозвучали мелодії зарубіжних композиторів Скотта Джопліна, Девіда Каллена, Людвіга ван Бетховена.

У завершенні концертної програми до Дня збройних сил України присутні у залі поціновувачі музики мали нагоду слухати мелодію пісні британського композитора та співака Пола Маккартні «Yesterday», у спільному виконанні Іллі Завадського, його вчителя по-класу саксофон Андрія Олійника та ще одного юного саксофоніста, учня 6 класу Святослава Чижевського.

Після концерту директор Бродіської школи естетичного виховання Ігор Безпалько висловив вдячність батькам музикально обдарованого учня та його вчителеві музики слова подяки за те, що виховали надзвичайно талановитого юного музиканта, який на сьогодні уже є лауреатом багаточисленних музикальних конкурсів як в Україні, так і за рубежем. Потім очільниця відділу культури Бродівської міської ради Мар’яна Родін вручила подячні листи юному музикантові Іллі Завадському та його наставникові Андрію Олійнику.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news