logo
19/04
2 ...

У Львові чадним газом отруїлась 58-річна жінка

07-12-2022 14:34630

У Львові чадним газом отруїлась 58-річна жінка
Фото: Самбірська міська рада

Сьогодні, 7 грудня, о 07.00 у квартирі на вул. Личаківській, 147 отруїлась 58-річна жінка. Її доправили в обласну клінічну лікарню, обставини події з’ясовують.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Загалом від початку року по місту зафіксували 47 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 120 людей, з них 32 дитини. На жаль, 4 людей загинуло. Причина всіх отруєнь – недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки.

Фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади для опалення – через вікно, через двері, і через вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу. Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо – цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з таких правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news