logo
24/04
2 ...

росія хоче заморозити цю війну, щоб підготуватися до нового наступу навесні – Столтенберг

07-12-2022 19:56464

росія хоче заморозити цю війну, щоб підготуватися до нового наступу навесні – Столтенберг
Фото: АрміяInform

На нинішньому етапі росія намагається заморозити війну проти України, щоб відновити свої сили і розпочати новий наступ навесні наступного року.

 

 Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передає Главком з посиланням на Financial Times.

«Що ми бачимо зараз, так це те, що росія намагається наче заморозити цю війну, принаймні на короткий проміжок часу, щоб вони змогли перегрупуватися, відремонтуватися, відновитися і потім спробувати розпочати більший наступ наступної весни», – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО зазначив, що путін зробив дві великі стратегічні помилки, коли вирішив вторгнутися в Україну, повністю недооцінивши українців і недооцінивши союзників з НАТО і партнерів, їхню «відданість стояти поруч із Україною».

«Що ми робимо, то це підтримуємо Україну, її право на самооборону. Українці захищають свою власну країну, і союзники по НАТО та партнери надають безпрецедентну підтримку зусиллям українців… Якщо путін переможе, це буде трагедія для українців, як і матиме серйозні наслідки для всіх нас, зробивши союзників більш уразливими, а світ – більш небезпечним. Ми не можемо дозволити президенту путіну перемогти», – додав політик.

Відповідаючи на запитання, чи є умови для того, щоби розпочати мирні переговори, генсек висловив думку, що таких умов наразі немає.

«Наразі умов немає, тому що росія не показує ознак готовності до переговорів, а це – поважати суверенітет і територіальну цілісність України. Не НАТО і не Брюсселю вирішувати, а українцям, коли настане час, щоб розпочати переговори. Це суверенна, демократична, незалежна держава, яка захищає себе від агресивної війни», – зазначив Столтенберг.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news