logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Путін створює умови для затяжної загарбницької війни в Україні – ISW

08-12-2022 10:23561

Путін створює умови для затяжної загарбницької війни в Україні – ISW
Фото: slovoidilo.ua

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) переконані, що російський президент володимир путін створює умови для затяжної загарбницької війни в Україні.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Американський Інститут дослідження війни (ISW).

Аналітики наголошують, що під час зустрічі з Радою з розвитку громадянського суспільства і прав людини путін заявив, що так звана «спецоперація» в Україні може бути «тривалим процесом» і що захоплення нових територій є важливим результатом для росії.

Експерти інституту зауважили, що на цій зустрічі путін порівняв себе з російським царем Петром першим та зазначив, що росія зараз контролює Азовське море, за яке боровся цар.

«Це посилання на російську імперську історію явно окреслює нинішні цілі Путіна в Україні, як відверто імперіалістичні та все ще максималістські. путін налаштовує російську внутрішню аудиторію на затяжну, виснажливу війну в Україні, мета якої – завоювання нових українських територій», – йдеться у звіті ISW.

Аналітики інституту зазначили, що російський інформаційний простір позитивно відреагував на імперіалістичні заяви Путіна, які створюють додаткові умови для затягування війни.

У ISW також навели слова одного з російських блогерів, який порівняв Україну з Сирією, зазначивши, що російські війська почали відчувати перемоги на полі бою лише через роки після початку операції.

«путін, схоже, не бажає ризикувати втратою внутрішнього імпульсу, навіть ненадовго зупинивши свої наступальні операції, не кажучи вже про те, щоб відступити від своїх цілей, які, як він все чіткіше дає зрозуміти, включають в себе відновлення російської імперії в тій чи іншій формі», – резюмують аналітики.

Основні висновки ISW:

  • володимир путін створює умови для затяжної загарбницької війни в Україні.
  • путін використовує російську Раду з прав людини для консолідації влади, відкидаючи принципи міжнародного права в галузі прав людини.
  • Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг виступив з коментарями, які підтверджують попередні оцінки ISW, що оперативна пауза взимку 2022-2023 рр. буде на користь росії.
  • Російські війська вперше за три тижні застосували в Україні безпілотники "Шахід-136".
  • Намагання росії тиснути на білорусь з метою залучення її до війни в Україні може викликати тертя серед білоруських військових.
  • Російські війська, ймовірно, збільшують темпи своїх контратак у східній частині Харківської та західній частині Луганської областей.
  • Окупанти продовжують наступальні операції на Бахмутському та Авдіївсько-Донецькому напрямках.
  • У східній частині Херсонської області тривають оборонні дії та перегрупування сил російських військ.
  • Незалежні російські ЗМІ повідомляють, що мобілізаційні заходи триватимуть, незважаючи на заяви російських офіційних осіб про протилежне.
  • Окупаційна влада, ймовірно, перетворює Маріуполь Донецької області на тилову військову та логістичну базу для російських військ.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news