logo
29/03
28/03
2 ...

Повалені дерева, обриви електромережі: у Львові комунальники ліквідовують наслідки зимової негоди

12-12-2022 11:56613

Повалені дерева, обриви електромережі: у Львові комунальники ліквідовують наслідки зимової негоди
Фото: ілюстративне, автор: Роман Кайман

Як повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, через складні погодні умови, які були вчора, у Львові зафіксовано падіння 128 дерев, відтак пошкоджено 15 машин, виявлено 54 пориви на електромережі ЛКП “Львівсвітло”, через обледеніння контактної мережі трамваї й тролейбуси не курсують. 

Комунальні служби працювали вчора вдень і вночі над ліквідацією наслідків негоди, сьогодні роботи продовжуються, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«За оперативною інформацією керівників комунальних відділів районів, у Львові впало 128 дерев – це за вчорашній день і сьогоднішній ранок. 118 дерев вже розкрижено і забрано з доріг. Сьогодні до обіду плануємо завершити розкрижовувати всі дерева і будемо їх вивозити.

Через падіння дерев і великих гілок 15 машин пошкоджено. В основному ці машини стояли в дворах, пошкодження незначні.

Через обледеніння контактної мережі електротранспорт досі не курсує. Відтак додатково на рейси випустили 24 автобуси – це 12 автобусів від АТП-1, і 12 від приватних перевізників. В основному підсилюємо рейси, які дотичні до трамвайних маршрутів №8, 6, 2.

Станом на зараз також маємо 54 пориви на мережах ЛКП “Львівсвітло”. 29 поривів ліквідовано вчора. Ремонтні бригади працювали вдень і вночі. 25 пошкоджень зараз в роботі. Працює 2 бригади.

Також вночі і зранку працювало 62 одиниці техніки – це піскорозкидувачі, тракторці, мотоблоки. Використано 335 м3 піскосуміші і 64 т солі.

Зараз активно працюють двірники. До роботи залучено 1247 осіб. Вони посипають тротуари, зупинки, а також будуть їх чистити», - розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Підготувала Анастасія АндрійчукLeopolis.news