logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Митрополит Львівський УПЦ (МП) Філарет: Під час перевірки СБУ антиукраїнської літератури та предметів не виявлено

15-12-2022 09:412945

Митрополит Львівський УПЦ (МП) Філарет: Під час перевірки СБУ антиукраїнської літератури та предметів не виявлено
Фото: Митрополита Філарета

14 грудня 2022 року представники СБУ України спільно з Національною поліцією та Національною гвардією провели огляд приміщень єпархіального управління, Свято-Георгіївського храму УПЦ (МП) та прилеглих приміщень. Відбулася розмова з митрополитом Філаретом, співробітниками єпархії та духовенством храму.

Про це у себе на ФБ написав митрополит Львівський УПЦ (МП) Філарет (Кучеров).

«Під час огляду приміщень, перевірки документів та бібліотеки, за словами представників СБУ, антиукраїнських предметів і літератури не виявлено.  Такі ж безпекові заходи відбулися в Свято-Троїцькому храмі м. Львова та Свято-Покровському храмі м. Борислав.  З боку правоохоронців зауважень не було. Під час заходів зі сторони співробітників правоохоронних органів до духовенства та парафіян не було застосовано будь-яких примусових дій, а також дій, які б перешкоджали здійсненню богослужінь. Претензій та зауважень щодо дій правоохоронців зі сторони Львівського єпархіального управління є відсутні», – зазначив Філарет.

Водночас, очільник Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що «на території Львівської єпархії УПЦ (МП) виявили антиукраїнську літературу російського видавництва, яка нівелює духовне значення української церкви та пропагує міжконфесійну ворожнечу».

Нагадаємо, Служба безпеки завершила контррозвідувальні (безпекові) заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Закарпатській, Чернівецькій, Рівненській, Волинській, Миколаївській, Сумській, Львівській, Житомирській і Херсонській областях.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news