logo
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
08/03
04/03
29/02
28/02
26/02
25/02
2 ...

Володимир Цибулько: 2022-й був роком складним, однак не найтрагічнішим для України (ВІДЕО)

27-12-2022 19:553165

Володимир Цибулько: 2022-й був роком складним, однак не найтрагічнішим для України (ВІДЕО)
Фото: 5.ua

«2022-й рік виявився для України, звісно, складним, однак при цьому він не був найтрагічнішим. Справа у тому, що стався так званий ефект over game, тобто Україна перекинула дошку, на якій йшла гра.

Про це сказав в інтервю «Каналу свіжої історії» політолог Володимир Цибулько.

За його словами, за рахунок цього була зруйнована вся гра країни-агресора. Це було зроблено через певний скепсис партнерів, які вже готувались до партизанської боротьби в Україні. Однак несподівано виявилось, що не така чисельна українська армія виявилась більш дисциплінованою та підготовленою до війни, а найголовніше – розпочався масовий народний спротив, додав політолог.

«До такого повороту подій рф виявилась не готовою. Навіть українська влада, яка на певний час просто зникла з орбіт, і навіть емоційні ролики Зеленського не мали на це вирішального впливу, – зазначив Володимир Цибулько. Просто українська нація сама стала до боротьби і це почало формувати баланси, які будуть актуальні впродовж цілого століття».

Як зазначає Цибулько, «кожне століття робить певний overgame та перезасновує систему балансів та противаг. І саме ця модель, на його думку, зараз формується за участю України.

«І це є тим досвідом, до якого ніхто не був готовим, особливо з наших партнерів.

Водночас була певна зневіра і з боку частини націонал-демократів, які досі робили все, щоб нація могла чинити опір агресії. І раптом виявилось, що саме Україна виявилась скальпелем, який пропоров гнійник 20 століття, хоча нас при тому неабияк забризкало. Водночас стати інструментом формування нових глобальних балансів — такий досвід в історії України трапився вперше.

І вже зараз Україну називають нацією року. Це несподівано шляхетна поведінка з боку українців, про яку Європа вже і забула. І тепер виявилось, що Україна — краща частина Європи, принаймні у цій декаді 21 століття», – зазначив Цибулько.

 «По факту на пострадянському просторі зявилась нація, яка не просто усуває з перших ролей росію, вона формує нові правила гри не лише для пострадянського простору, а й створює силовий, гуманітарний центр на противагу старій Європі», – наголосив політолог.

Центрально-східна Європа та британський Брексіт, поведінка британських премєрів стала додатковим важелем набуття нової сили центральної та східної Європи. Зокрема, за словами Володимира Цибулька, «до звязки України та Польщі, до звязки України та Туреччини додається Великобританія, яка є головним архітектором чорноморської безпеки».

Отож складається, що на цьому етапі Україна потрібна багатьом країнам, передусім США. Справа у тому, що вони переживають наплив фріків у політику, за якими стоять або російські, або китайські гроші. Коли американці почали відмовлятись від глобального лідерства, вони отримали гру на своєму полі, зокрема втручання у вибори з боку РФ.

«Тому цей рік завершується визволеними територіями, врятованими життями, частковим відновлненням інфраструктури. Вчора я їхав по Бучі — вона найактивніше з-поміж деокупованих міст Київщини відновлюється, там уже не так помітні сліди окупації, вчора відкрився Макдональдс. В Ірпені їх більше видно, у Гостомелі ще гірше, у Бородянці просто жах», — підсумував Володимир Цибулько.

Олександр Сирцов, спеціально для Leopolis.news