logo
19/04
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
2 ...

Чи опиниться міський голова-ватник за гратами? (ВІДЕО)

03-01-2023 13:553840

Чи опиниться міський голова-ватник за гратами? (ВІДЕО)
Фото: скріншот з відео

«Полтава — унікальне місто, де міський голова публічно здає розташування українських військ, на щастя, це одиничний випадок».

Про це заявив в інтерв’ю «Каналу свіжої історії» депутат Полтавської міської ради Олександр Дедюхін.

При цьому, за словами Олександра Дедюхіна, запобіжного заходу до Олександра Мамая поки не обрано, він продовжує виконувати, добре чи погано, всі обов’язки міського голови Полтави, а на Новий рік навіть привітав земляків із святом. «Я не знаю, як він відреагував на висунення підозри, оскільки після того його ще не бачив», — уточнив Олександр Дедюхін, який перебуває в опозиції до міського голови.

Втім підозра міському голові Полтави по «колаборантській» статті, не єдине, чим відзначились полтавські політики наприкінці 2022 року. Ще до того, як СБУ висунуло міському голові підозру, тутешні депутати проголосували за те, щоб у місті залишились пам’ятники Петру І та Александру Пушкіну, а також висловились проти заборони УПЦ МП.

«У нас доволі ватне місто, з тим у нас дуже сумно. І Олександр Мамай на проросійських гаслах став міським головою вже втретє. Зараз він переміг за підтримки партії «За майбутнє», водночас він активно співпрацював з ОПЗЖ та Іллею Кивою, попередній раз він обирався від власної партії «Совість України», а перший раз як самовисуванець. Трохи більше року тому він відзначився  висловлюванням про те, що між собою воюють Америка та Росія, однак останнім часом його проросійська риторика дещо пом’якшилась», – охарактеризував політичну позицію полтавського голови Олександр Дедюхін.

За його словами, секретом популярності Олександра Мамая є не господарські успіхи, а щедра роздача гречки виборцям. До того ж, на останні вибори прийшло тільки 25% полтавчан — пояснив депутат.

Хоча Полтава вважається колискою української культури, однак на практиці корінних городян у місті вкрай мало  — за совєтських часів місто тричі було повністю знищено, а сама область найбільше потерпіла від голодомору. Ну а в самому місті є чимало відставних совєтських офіцерів, яких сюди звозили з усього Союзу, розповів Олександр Дедюхін. Саме тому чимало його колег з Полтавської міської ради так вперто тримається за совок та відмовляється позбутись пам’ятників імперської доби. Адже окрім пам’ятників Петру І та Александру Пушкіну, в місті залишається і пам’ятник совєтському генералу Ватутіну, який нищив українців. Втім Олександр Дедюхін не втрачає оптимізму, оскільки проєкт ухвали про демонтаж цих пам’ятників щоразу набирає більше підтримки і зараз бракує 1-2 голосів для результативного голосування.

Втім, якщо рішення суду щодо Олександра Мамая вступить у законну силу, Полтаву чекає не менш цікавий поворот, адже тоді виконувати обов’язки міського голови, на період його відсутності, має секретар міської ради. А ним є Андрій Карпов від «Європейської солідарності». Він більше відомий всій Україні як блогер Андрій Полтава, який став знаменитим завдяки своїм відвертими дискусіями у чат-рулетці із московитами.

Олександр Сирцов, спеціально для Leopolis.news