logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

У Львові визначить найкращий літературний твір на військову тематику: переможець отримає 100 тис. грн

06-01-2023 20:121268

У Львові визначить найкращий літературний твір на військову тематику: переможець отримає 100 тис. грн
Фото: ілюстративне, Роман Балук

Премію Львова – Міста літератури ЮНЕСКО актуалізували до умов війни. Окрім традиційного переможця, цьогоріч додатково обиратимуть найкращий твір, який буде рефлексією автора на тему війни. А також премію цього року профінансує естонське місто Тарту. Рішення про відповідні зміни сьогодні прийняли на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Премія Львова – Міста літератури ЮНЕСКО – найбільша літературна премія, яка присуджується міською владою в Україні. Премію засновано для вшанування і надання суспільного резонансу творам сучасної літератури, які артикулюють цінності і обов’язки активної людяності, втілюють відповідальну свободу слова та самовираження, підтримують міжкультурну комунікацію і будують мости порозуміння у цивілізованому світі, поглиблюють глобальне знання і розуміння України.

Переможець Премії Львова – Міста літератури ЮНЕСКО традиційно отримає 150 тисяч гривень. Окрім того, переможець нової номінації, пов'язаної з темою війни, отримає 100 тисяч гривень. Оголошення переможців конкурсу у 2023 році заплановане на травень.

«Цю премію ми будемо надавати вже вп’яте. Зважаючи на війну, ми передбачаємо ще одну номінацію за твір, який може бути опублікований на веб-ресурсах або в соціальних мережах і є рефлексією на тему війни.

Також попередні 4 роки премія завжди фінансувалась з міського бюджету, проте цьогорічна премія буде повністю фінансуватись за кошти міста-партнера Львова м. Тарту (Естонія). Вони вже надали для цього 20 тисяч євро»,  – розповіла Наталія Бунда, керівниця департаменту розвитку Львова.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news