Христос-українець родився! | Блог Ростислава Новоженця

https://leopolis.news/post/77987/hrystos-ukranec-rodyvsya--blog-rostyslava-novojencya

07/01/2023

Віншую Вас з Різдвяними Святами, аби, ви, в щасті, добрі та здоров’ї ті свята зустріли; в щасті, добрі та здоров’ї нових дочекались! І так від нині й повік – стільки скільки вам Пан Біг відміряв літ.

Вчора на Святвечір кожен український господар, за прадавнім українським звичаєм, під час привітання родини вносив до оселі святковий Дідух – символ добробуту і достатку. Але для багатьох родин українців цьогорічний святий вечір був сумним і плач стояв на кожнім кроці, як співається в колядці про 1946 рік, бо не повернулись із сучасної московської війни їхні близькі - тато, син, брат, а може й де – мати, донька чи сестра (нинішні наші втрати мають вже й жіночі обличчя).

Влада в Україні, як і колись безбожна радянська, на жаль, ось уже декілька років поспіль намагається внести розкол у єдність всіх православних християн-українців, нав’язуючи нам два Різдва, розгортаючи дискусії про доцільність переходу на 25 грудня. Мовляв, святкувати Різдво 7 січня, це підтримувати московську церкву. Але ми знаємо, що Київ святив Москву, а не навпаки, і Київ Москву відспіває! Добре, що на ці провокації не піддались ні ПЦУ, ні УГКЦ і ще більше зміцнились у вірі й твердому переконанні святкувати 7 січня, адже це наша традиція, як би хто не маніпулював церковним календарем. Але найкращою відповіддю цьому тиску влади було б об’єднання наших церков у Єдину Помісну Українську Православну Церкву! А влада краще б зайнялася ліквідацією московської агентури, яка позасідала в УПЦ(МП), і позакривала б ці ворожі псевдоцерковні кубла.

А ми українці - возвеселімся всі разом нині, Христос родився! Чому українці такі побожні, чому ми так гучно і яскраво святкуємо народження Христа? Бо ми на підсвідомому рівні відчуваємо – він свій, і линемо до свого. Ісус Христос – галілеянин. Він - нащадок прадавнього племені галів, які за тисячі років перед тим заснували Галілею, і походять з території України, з Галичини. Сучасна наука, досліджуючи Туринську плащаницю, давно дійшла висновку, що Ісус Христос був арійського типу (а ми – арії, орії) – високий на зріст, білошкірий, з русявим волоссям. Він не мав нічого спільного з юдеями. Недарма вони його і розіп’яли. Тому й давно настав час українській церкві звільнитись від юдейських впливів. Нам потрібна не календарна, а літургійна реформа! Ось, де простір для роботи Синоду, академій, семінарій тощо.

Нехай народження Ісуса Христа принесе нам світло, радість і веселість! Хай наші воїни світла здобудуть омріяну Перемогу над Москвою - московським безбожництвом і московськими дикунами, які зі зброєю в руках полізли на  нашу Святу Землю! Хай згине темрява, хай згине зло!

Христос народився! Славімо Його!

На фото: поштівка, БФ «Україна-Русь» (2009)

На відео: Новоженець: Ісус Христос був українцем (2016)    https://m.youtube.com/watch?v=DGa4FX-485I

Христос був українець - говорив лемківською говіркою (2018)                                                     https://www.facebook.com/watch/?v=1890514720982659