logo
15/04
12/04
11/04
08/04
07/04
02/04
28/03
26/03
25/03
24/03
21/03
14/03
10/03
2 ...

Дмитро Снєгирьов : Українські безпілотники вже здатні дістати до Москви

07-01-2023 13:493630

Дмитро Снєгирьов : Українські безпілотники вже здатні дістати до Москви
Фото: crimea.suspilne.media

У 2023 році бойові дії будуть переміщатись на територію Росії. Адже так звана спеціальна військова операція та її масова підтримка на росії базувалась на почутті безкарності. Вони розуміли, що українська сторона не має можливості дати відповідь по їх території. Тактико-технічні характеристики нашої зброї не дозволяли це зробити. Наприклад дальність ураження «Точки-У» — 120 км, що не йде у порівняння з безпілотником з дальністю до 700 км.

Про це розповів у інтерв’ю «Каналу свіжої історії» військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Натомість зараз Україна отримала можливість бити по цілям у глибині російської території. Наприклад відстань від кордону до аеродрому Енгельс-2 — 650 км, це приблизно відповідає відстані до Москви. Відповідно русні дали зрозуміти, що за потреби можемо вдарити і по центрах ухвалення рішень у Москві. А враховуючи безпорадність російської ППО це цілком реально. Більше того, зауважив експерт, від часу, коли наприкінці 80-х років минулого століття німецький льотчик Маттіас Руст зумів посадити свій літак на Червоній площі у них нічого не змінилось. А це, зауважте, сталось тоді, коли совєтське ППО вважалось справді потужним, багатоешелонованим та професійним. Тож нанесення ударів по Москві буде розглядатись як законні цілі та захисна реакція за напад на українські об’єкти. Україна повинна здійснювати відплатні удари — наголосив Дмитро Снєгирьов.

Те, що війна змінила свій характер свідчить і той факт, що в російський лексикон увійшло поняття вимушений переседенець. Принаймні 50000 осіб з Бєлгородської області їм довелось розмістити у Підмосков’ї. Також московити на собі відчули, що означає жити без світла.

Однак найголовніше, що російське ППО пропускає старі українські безпілотники, вік яких складає 35 років. «Ми зруйнували міф про недоторканість російських кордонів та захищеність їх ядерних об’єктів, адже в Енгельсі-2 базувались їх стратегічні бомбардувальники здатні нести ядерний боєзаряд. А це вже один з елементів ядерної тріади», — зазначив Дмитро Снєгирьов. Весь світ побачив, що це є колос на глиняних ногах. 

Втім є ще один цікавий та важливий момент -- в інтерв’ю західним ЗМІ неназване українське джерело заявило, що рух українських безпілотників коригувався з землі. А це свідчить також і про провали російської контррозвідки, і про те, що такі операції робили українські ССО. Тобто наші Сили спеціальних операцій можуть здійснювати не тільки операції у прикордонних областях, а й глибоко в тилу ворога — зазначив Дмитро Снєгирьов.

Відеоверсія інтерв’ю тут: https://www.youtube.com/watch?v=pjC9Io-Bew0 

Олександр СИРЦОВ, спеціально для Leopolis.news